Over Jeroen Komen

Piloot Jeroen Komen doet wat maar weinigen doen. Met zijn eigen vliegtuigje vliegt hij kriskras door Europa. Hij ontmoet bijzondere mensen op afgelegen plekken, ontsnapt aan allerlei gevaren, maakt duizenden luchtfoto's, beleeft bizarre avonturen en zoekt letterlijk de grenzen van de vrijheid op. Jeroen vertelt op 'bevlogen' wijze allerlei 'luchtige' verhalen en anekdotes.

Jeroen Komen (1968) trok al op zijn 18e liftend de wereld in. Op school wilde het steeds niet zo lukken. Terug in Nederland (1992) waagde hij eerst nog een poging om Cognitieve Kunstmatige Intelligentie te studeren, maar omdat hij tegelijkertijd zijn bedrijf Knoworries (1995) oprichtte, moest hij opnieuw concluderen dat de schoolbanken hem onvoldoende konden boeien.

Knoworries groeide uit tot een volwassen en innovatieve IT-onderneming met 25 medewerkers (2009): een mooi moment om zijn stokje over te dragen aan mensen die meer plezier halen uit stabiliteit. Daardoor ontstond er ruimte om opnieuw de wereld in te trekken. Niet alleen in grote vliegtuigen de wereld rond, maar vooral heel Europa door in zijn eigen propellervliegtuigje.

Nadat hij Knoworries in 2014 verkocht had, bundelde hij zijn vlieganekdotes en luchtfoto's in een boek en een presentatie onder de titel 'Ik kan vliegen'. Jeroen is een 'bevlogen' verteller die zijn 'luchtige' verhalen en belevenissen aan de hand van bijzondere (lucht)foto's presenteert in de media.

"Als ik het niet meer leuk vind, neem ik er iemand voor aan."

Jeroen Komen

TedXikbeneenvliegtuig-1024x683_resized_small

Lezingen

Jeroen Komen heeft letterlijk en figuurlijk de grenzen van de vrijheid opgezocht. Dat geeft hem een unieke kijk op vrijheid, regels en kaders. Hij vertelt als bevlogen verteller ervaringsverhalen die zich afspelen in hoger sferen.

Boek Jeroen als spreker:

Boek 'Ik kan vliegen'

In zijn boek 'Ik kan vliegen' beschrijft Jeroen Komen uitgebreid zijn belevenissen. Ook wetenswaardigheden over de vliegtechniek komen aan bod. Vanzelfsprekend is het boek voorzien van veel luchtfoto's.

Neem contact op met Jeroen Komen

Jeroen Komen op social media