Nyenrode Alumni, 5 april 2023

Alumni vereniging Kring Brabant-Oost van Nyenrode verzorgde een lezing door ondernemer en piloot Jeroen Komen. Aanwezigen herkenden veel in Jeroen’s hoogover beschouwingen over bijvoorbeeld leiderschap en verandermanagement.

Organistor Maarten Bos schreef:

Over verbinden gesproken… Hoe mooi is dat, één van mijn favoriete kasteeltjes verbinden met mijn favoriete klooster.. :-).
Voor Nyenrode alumni (voor VCV leden en niet VCV leden).
Een avond inspiratie over compassie in het dagelijks leven, leiderschap en zelfeffectiviteit. 5 april vanaf 18.00 uur.
—–
Jeroen Komen
Ondernemer Jeroen Komen (1968) ontsloeg zichzelf rond 2010 en kocht toen – bij wijze van nieuw levensdoel – een zelfgebouwd propellervliegtuigje. Daarmee zigzagde hij kris-kras door Europa. Via bijvoorbeeld couchsurfing ontmoette hij vele mensen.
Aan de hand van prachtige luchtfoto’s deelt hij inzichten die hij opdeed over persoonlijk leiderschap, vrijheid, doelen stellen, straffen en belonen, duidelijkheid en cultuurverschillen.
Natuurlijk loopt de spanning soms aangenaam op, als het vliegen bijna misgaat.
Sinds zijn debuut op TedX in 2016 treedt Jeroen regelmatig op als keynote-spreker. Zijn luchtfoto’s en boekpublicaties Ik kan vliegen en Nederland van Boven krijgen vaak aandacht in de pers. Regelmatig gaat een item er dan over hoe iemand zo jong kan ophouden met hard werken.
Na afloop van de lezing heb ook jij nieuwe inspiratie over hoe je in deze turbulente tijden piloot van je eigen leven blijft.
——-
Kloosterhotel ZIN
Landgoed Steenwijk, waarop ZIN is gelegen, was van 1902 tot midden jaren negentig het bejaardentehuis voor de fraters van Tilburg. De fraters van Tilburg stonden bekend om barmhartigheid en liefhebben in het dagelijks leven. Door het geven van goed onderwijs en het verbeteren van de zorg wilden de fraters jongeren een betere toekomst geven.
Toen het voormalig kloosterrusthuis in de jaren ’90 niet meer voldeed aan het moderne wooncomfort en de gemeenschap kleiner werd, gaven de fraters het landgoed een nieuwe bestemming. Het voormalig klooster werd omgedoopt tot ZIN. Het klooster voor zingeving en werk.
ZIN van ‘’Zin in werk’’. Een plek waar ‘’zin om naar je werk te gaan’’, ‘’zingeving in werk’’ en het bijdragen aan de ontwikkeling van mensgerichte organisaties centraal staan. Werken en organiseren vanuit de bedoeling. De fraters liepen hiermee 25 jaar geleden al vooruit op wat vandaag de dag enorm leeft: werkplezier, werkgeluk en een betekenisvolle werkomgeving, met bewustzijn voor de toekomst.
Maarten Bos, alumnus van Nyenrode neemt jullie mee in deze bijzondere locatie.
——-