Iets anders: Microgrid: Energie op buurtniveau, Permanent Beta Festival, 4 t/m 8 september 2019

Jeroen gaat op zoek naar doeners, die korte metten maken met het centraal denken door de grote energie-leveranciers.

Jeroen is betrokken bij twee burger-initiatieven voor nieuwbouwwijkjes. Daar zet hij zijn tanden in nieuw-denken rondom energie. Sec zonnepanelen en warmtepompen zijn al te 2019. Hoe implementeer je batterij-opslag voor de nacht zodra de salderingsregeling is afgeschaft? Hoe regel je seizoensopslag van warmte, zodat je ’s winters je huis verwarmt met het overschot aan zon in de zomer? Hoe pas je Vehicle to Grid toe op deelauto’s? En kan je dingen koppelen via gelijkspanning, dus zonder steeds te converteren naar wisselspanning? Is USB-C de nieuwe standaard voor ‘stopcontacten’? Al deze onderwerpen natuurlijk niet voor een individuele woning, maar op wijk- of buurtniveau. Dus ook: Hoe kan je investeringen en gebruik onderling doorbelasten? En hoe krijg je de niet-zo-early-adapters mee?

Jeroen vertelde eerst wat volgens hem de stand van zaken is, en daarna wisselden de aanwezigen idee├źn uit hoe je wetgeving, subsidies en oud-denken te lijf kan gaan.

Het Permanent Beta Festival is alleen toegankelijk voor leuke mensen. Stuur gerust een mailtje naar Jeroen, als je denkt dat je je er thuis zult voelen.