Jij kan ook vliegen op TEDxYouth Uden

20 januari 2019

Aan TEDxYouth bezoekers die vaak nog aan het begin grote keuzes staan, vertelde Jeroen – dit keer in het Nederlands – hoe je je leven zo kan inrichten dat je altijd (financiële) vrijheid houdt. Een prachtig georganiseerd evenement.

TEDxYouth Uden

Vlieg buiten de gebaande paden door je leven. IT ondernemer Jeroen Komen verveelde zich, ontsloeg zichzelf en kocht een zelfgebouwd vliegtuigje. Hij vloog ermee naar alle hoeken van Europa, om vrienden, conferenties en festivals te bezoeken. Zijn vluchten leveren prachtige luchtfoto’s en levenslessen op. Via bijvoorbeeld couchsurfing logeert hij op de bank bij locals zodat hij een nog beter kijkje in de keuken krijgt van andere culturen. Met plezier toont hij jullie hoe eenvoudig het eigenlijk is om je eigen route te kiezen. En hoe kansen ontstaan als dingen opeens anders lopen.

Zoekend naar een afgelegen vliegveld op de Noordkaap ontdekt Jeroen bovendien hoe zelfs zijn drang naar vrijheid gebaat is bij kaders. En vanaf comfortabele hoogte maakt hij foto’s om te laten zien hoe vernieuwingen vaak moeilijk in te passen zijn in landschap en historie, maar dat het wel kan!

Jeroen wilde eigenlijk maar een jaartje met sabbatical, maar nu 10 jaar later stelt hij vast dat het hem wel bevalt uitsluitend nog quality-time te hebben. Nadat hij in 2014 zijn bedrijf Knoworries verkocht, schreef hij het boek Ik kan vliegen. Vervolgens besmette hij velen in zijn lezingen met zijn enthousiasme om je eigen weg te vinden. Tijdens TedX Youth inspireert hij om je leven al vanaf jong zo in te richten, dat je vroeg met pensioen kunt. In maart vult Jeroen diverse theaters in Nederland met een avondvullend multimediaprogramma.

Houd een beetje overzicht, liefst van boven 🙂