Het grootste kennisfestival van Nederland – Deventer

 

Jeroen was een van de sprekers op Het Grootste Kennisfestival van Nederland, deze zomer in Deventer. In zijn verhaal legt hij dit keer links met innovatie en persoonlijk leiderschap. Aanvang 17:10. Op dit festival ook grote namen als Dolf Jansen en Charles Groenhuijsen.

Bron: Website Het grootste kennisfestival van Nederland

Het grootste kennisfestival van Nederland

Ontvlieg de drukte

Innovatie is het combineren van bestaande dingen tot nieuwe mogelijkheden. IT ondernemer Jeroen Komen verveelde zich, ontsloeg zichzelf en kocht een zelfgebouwd vliegtuigje. Hij vliegt ermee naar alle hoeken van Europa, om vrienden, conferenties en festivals te bezoeken. Zijn vluchten leveren prachtige luchtfoto’s en levenslessen op. Via bijvoorbeeld couchsurfing logeert hij op de bank bij locals zodat hij een nog beter kijkje in de keuken krijgt van andere culturen. Met plezier leert hij jullie hoe eenvoudig het eigenlijk is om het luchtruim te kiezen. En wat je moet doen als dingen opeens toch anders lopen, zoals slecht weer of een stilvallende propeller.

 

Zoekend naar een afgelegen vliegveld op de Noordkaap ontdekt Jeroen hoe zelfs zijn drang naar vrijheid gebaat is bij kaders. En vanaf comfortabele hoogte maakt hij foto’s om te laten zien hoe vernieuwingen vaak moeilijk in te passen zijn in landschap en historie, maar dat het wel kan!

 

Jeroen wilde eigenlijk maar een jaartje met sabbatical, maar nu 10 jaar later stelt hij vast dat het hem wel bevalt uitsluitend nog quality-time te hebben. Nadat hij in 2014 zijn bedrijf Knoworries verkocht, schreef hij het boek Ik kan vliegen. Vervolgens besmette hij 1200 bezoekers bij TedX Utrecht met zijn enthousiasme om je eigen weg te vinden. Aan TedX Youth inspireert hij om je leven al vanaf jong zo in te richten, dat je vroeg met pensioen kunt. In maart vulde Jeroen diverse theaters in Nederland met een avondvullend multimediaprogramma. En nu dus, 20 juni, op Het Grootste Kennisfestival van Nederland!

 

Leer hoe je je eigen leven zo organiseert dat je meer tijd hebt en daardoor minder geld nodig hebt.

 

Lees ook het artikel Jeroen Komen (50) hoeft niet meer te werken voor zijn geld